Hästar vi minns

Kullersbro islandshästgård   hästar vi minns..

de som gjort stora avtryck i våra hjärtan <3Álma från Kullersbro

f.2005-2017

Hrafnfaxi f. Vestra-Geldinaholti  Atla från Kullersbro

Finns inte ord... saknaden är enorm, en sådan här häst går inte att ersätta, hon hade som sin mor allt och lite till, gången, o, ja vilket tryck, vilken aktion vilken känsla. Energi som räckte och blev över, alltid genomsnäll, men aldrig enkel en enorm vilja.

Álma hade magproblem, hon var en skållad maghäst. Redan som 7 månaders så trodde vi att hon hade gjort sitt, men med hjälp av Birgitta Olai och fantastiska stallkompisar så ruskade vi liv i henne.

Men den 24/7 2017 gick det inte längre. Jag skulle kunna skriva om alla tävlingar, segrar, fantastiska poäng men det är bara en liten del, jag sakna henne, jag saknar att mötas av hennes gnäggande morgon, middag och kväll. Tack min vän och mitt lyckopiller för allt du gett.


Saela fra Folkenborg

f.2009-2017

Burkni f. Feti

Saeja f. Litla-Mosvholi

ett vänlig fyrgångssto som kom till oss i oktober 2016, blev en kort bekantskap. Hon drabbades av magproblem i samband med virusinfektion när hon kom och sedan tyvärr tarmvred under våren. Hon var krubb bitare och mycket stressad. Gick på lösdrift men vissa dagar "krubb bet" hon på Wilmas arm när hon skulle göra irpdning henne...Saela satte stort avtryck i Wilmas hjärta och det var Wilma som red henne mest, pigg och alert tjej som lärde sig tölta mot slutet. Hon hade fina gångarter men fick aldrig chansen att visa sig. Saknad liten tjej...


Atla från Kullersbro f.1998-2009

e:Atil frá Sydra-Skördugili & u:Freyja från Kullersbro

 gick bort alldels för tidigt, ett fantastiskt avelssto och bästa kompis.. hon hade allt...


Huginn från Kullersbro f.2002-2010

e:Frami från Häringe & u:Glenna frá Dalbae

ett vackert liv som gjorde allt med glimten i ögat, Wilmas allt. Han var det enklaste tålmodigaste och samtidigt charmigaste svarta djur man kan tänka sig. Var med om så mycket att det normalt är mer än vad man ska behöva utstå en livstid.. vackra vackra Hugge..


Fröken från Kullersbro f.2012-2015

eMimir från Kullersbro & u:Flikka från Kullersbro

Ett näpet litet sto med alla hovarna på jorden, lättsam och urgo. Fick magproblem somaldrig gav med sig.. Söta Fröken Fräken..

Mosa fra Graenimýri

f.1993-2017 (dock runt 30 år enligt tänder)

Mosa var inte våran men hon bodde här under många år och en vänare häst får man leta efter. Det är tomt i stoflocken men hon fick stora problem med att hålla hull och klarade inte av värmen på sommaren så Linda tog beslutet at låta henne somna in efter många års trogen tjänst som vän.

Vaena från Lyraninge f.1984-2003

e: Fáni från Ekastorp & u:Snotra från Tulka

min fantastiska häst som visade mig vad Islandshäst ridning is all about..Raudka från Backåker f.1974-2000

e:Gladur från Backåker & u: Gletta frá Heidi

mamma till världens bästa Freyja, inkörd och ett riktigt busfrö


Miranda f.1974-1994

Min första ponny, skrämde mig med sitt busande både en och två gånger, men det som inte dödar det härdar..

 

Hedlanda Funny Boy f.1984-2010

En helt underbar ponny som bodde på kullersbro större delen av sitt liv. En fantastisk hopp ponny som fick mig att våga hoppa högt;) Han tog hand om de unga och gav dom en bra start i livet, de sjuka gav han stöd och uppmuntran och bara fanns där..